کد خبر: ۳۱۸۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۲۶ دی ۱۴۰۱ - 2023January 16
اواخر هفته گذشته بود که خبر رسید وزیر نفت در نامه‌ای خواستار تعطیلی دو‌‌روزه تهران در ابتدای این هفته شده است. ساعاتی بعد این خبر تکذیب شد اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، همان تعطیلی شنبه و یکشنبه بود.
شفاآنلاین>سلامت>  زمستان سخت در ایران به استخوان‌سوزترین حالت ممکن حس شد. دما در بسیاری از شهرهای ایران به زیر صفر رسید و در برخی مناطق رکوردهایی نظیر ۱۷ درجه و ۲۵ درجه زیر صفر را هم ثبت کرد.

به گزارش شفاآنلاین:مثل خیلی از موقعیت‌های بحرانی، برف و باران و سرما ایرادهای زیادی را در فرایند خدمت‌رسانی به شهروندان ایرانی نشان داد و در یک شهر گاز یک‌سوم مشترکان قطع شد و در جای دیگر دانش‌آموزان‌ خانه‌نشین، در تله برنامه شاد و اینترنت پر‌اختلال ایرانی گرفتار شدند. ترکمنستان شیرهای گاز را به روی ایران بست تا تصاویر اجاق‌های هیزمی شهروندان شمال و شما‌ل‌ شرقی ایران در شبکه‌های اجتماعی وایرال شود و دولت در اعلام تعطیلی‌ها تعلل کرد تا سردرگمی مردم در‌خانه‌مانده بیشتر شود.

تعطیل هست؟ نیست؟

اواخر هفته گذشته بود که خبر رسید وزیر نفت در نامه‌ای خواستار تعطیلی دو‌‌روزه تهران در ابتدای این هفته شده است. ساعاتی بعد این خبر تکذیب شد اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، همان تعطیلی شنبه و یکشنبه بود. البته ایرانی‌ها با استعداد خبرخوانی پرورش‌یافته‌شان در فضای پر‌تکذیب مدیریت ایرانی، به‌درستی دریافته بودند که آن تکذیب به معنای تأیید این تعطیلی است و برای آن آماده بودند. حالا هم که برف تهران را در بر گرفته، صحبت‌هایی از تعطیلی گسترده تا پایان هفته بر سر زبان‌هاست که گرچه تأیید نمی‌شود ولی گمانه قدرت‌مندی برای شهروندان به حساب می‌آید. یکی از مواردی که در موج سرمای این چند روز موجب نگرانی و سردرگمی شهروندان شده بود، همین شیوه نادرست و پر‌ابهام دولت در اعلام تعطیلی است. روز شنبه چند مجموعه در وزارت کشور، وزارت نفت و استانداری تهران مأمور اعلام تعطیلی روز یکشنبه بودند؛ خبری که در بعد‌از‌ظهر روز شنبه چندین و چند‌بار تأیید و تکذیب شد. در ابتدا اعلام شد تهران در روز یکشنبه تعطیل است و بعد این خبر تکذیب شد. در ادامه اعلام کردند یک‌سوم کارمندان روز یکشنبه باید در محل کار حاضر شوند و کمی بعد به آن یک‌سوم پیامک دادند با لباس گرم به محل کار بروند؛ چون سیستم‌های گرمایشی خاموش است. در ادامه خبر رسید که لازم نیست این یک‌سوم هم در محل کارشان حاضر شوند و حتی شرکت‌های خصوصی هم خوب است تعطیل شوند. این اتفاق اگرچه با این تکرار تا زمان تنظیم این گزارش در روز یکشنبه رخ نداده‌ ولی تکلیف تعطیلی تهران در روز دوشنبه با وجود موج سرمای شدید هنوز مشخص نیست.  دولت سید‌ابراهیم رئیسی اگرچه در شبکه‌های اجتماعی به کمک بازوهای رسانه‌ای‌اش مدام در‌حال تلاش برای ساخت این تصویر است که قدرتمندانه در‌حال مبارزه با بحران‌هاست‌ اما در عمل در اعلام یک اتفاق ساده که تکلیف شهروندان را در ۲۴ ساعت بعدی مشخص می‌کند نیز ناتوان و ناهماهنگ است.

افت فشار و قطع گاز

روز شنبه ابتدا خبر رسید که در سبزوار گاز ۱۶ هزار مشترک قطع شده است. ساعاتی بعد، این خبر تکمیل و اعلام شد احتمالا گاز یک‌سوم مشترکان این شهر که بیش از صد هزار مشترک دارد، قطع خواهد شد. در شبکه‌های اجتماعی نیز کاربران در روز یکشنبه تصاویری از اجاق‌های هیزمی در گرگان و سبزوار را به اشتراک گذاشته بودند که از بحران دسترسی آنها به گاز خبر می‌داد. اگرچه خبرگزاری دولتی ایرنا در روز شنبه از قطعی گاز در سبزوار خبر داده بود‌ اما جواد اوجی، وزیر نفت، روز یکشنبه با حضور در تربت‌جام و بررسی وضعیت قطعی گاز بعضی از مشترکان این شهرستان در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: اکنون از مجموع ۳۶‌هزار‌و ۳۶۵ روستا و هزار‌و ۲۲۴ شهر تنها در تربت‌جام دچار قطعی گاز شده‌ایم. در ورود به مشهد در جلسه با استاندار خراسان رضوی روند گازرسانی به جنوب استان پیگیری شد. وضعیت در شهرهای دیگر شرق و شمال شرق ایران هم چندان جالب نیست. همچنین فرماندار شهر ۵۰ هزار نفری «باخرز» در خراسان رضوی نیز وضعیت دسترسی شهروندان این شهر به گاز را «بحرانی» توصیف و اعلام کرد احتمال قطع گاز شهر وجود دارد. استانداری خراسان رضوی نیز بعدازظهر روز یکشنبه اعلام کرد‌: فعالیت کارکنان دستگاه‌های اجرائی، ادارات، بانک‌ها و نهادهای عمومی به استثنای مراکز امدادی، خدماتی، درمانی و شعب منتخب بانک‌ها برای روز دوشنبه، ۲۶ دی‌ماه، به‌صورت دورکاری خواهد بود. در مازندران هم علاوه بر قطع گاز ویلاها و مجموعه‌های اقامتی، به اصناف اعلام شد تا ساعت 18:00 می‌توانند فعالیت کنند. علاوه بر این، در بسیاری از استان‌ها گاز کارخانه‌ها و بخش صنایع قطع شده است. سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به رسانه‌ها گفته است: قطعی گاز صنایع موقتی است و به‌‌زودی با بهبود شرایط جوی و برطرف‌شدن این محدودیت، تولید صنعتی به روال سابق بازخواهد گشت.

اختلال در شاد

در‌حالی‌که در بسیاری از استان‌های مدارس تعطیل است و بچه‌ها مجبورند به‌صورت غیرحضوری در کلاس‌های آنلاین حاضر شوند، اختلال در اینترنت و شبکه شاد، کلاس‌ها را نیمه‌تعطیلی کرده است. چند ساعتی از شروع روز یکشنبه نگذشته بود که وضعیت دسترسی دانش‌آموزان در کلاس‌های آنلاین به شبکه شاد با اختلال‌هایی همراه شد. والدین زیادی در شبکه‌های اجتماعی تصاویر پیام‌های متعدد دانش‌آموزان را که از این اختلال شکایت داشتند، منتشر کردند. ساعاتی بعد از این موج اختلال گسترده به‌صورت رسمی اعلام شد که شاد دچار اختلال شده و ساعت ۲۰:00 روز یکشنبه به‌روز‌رسانی‌ خواهد شد. در این زمینه تیم فنی و پشتیبانی شاد اعلام کرد: «به‌منظور سرویس‌دهی بهتر و افزایش سرعت تبادل داده‌ها، مدارس نوبت عصر و دوره متوسطه دوم، کلاس‌های خود را منحصرا از ساعت ۱۴:00 هر روز تشکیل دهند. همچنین کاربرانی که از نسخه‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنند، جهت عملکرد بهتر و استفاده از سرویس‌ها، از ساعت ۲۰:00 امشب نسخه جدید شاد را به‌روزرسانی کنند». حجم بالای دانش‌آموزانی که به‌صورت آنلاین باید از شاد استفاده می‌کردند، عدم دسترسی به واتس‌اپ برای کاهش بار روی شاد و وضعیت کند و پر‌دردسر اینترنت از مهم‌ترین دلایل این اختلال بود. تیم فنی و پشتیبانی شاد در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با فراگیر‌شدن موج سرما و برودت هوا و غیر‌حضوری‌شدن کلاس‌ها و مدارس در بسیاری از استان‌ها، به استحضار می‌رساند اختلال مختصری در زیرساخت‌های فنی مربوط به شاد به وجود آمده است که ارسال و دریافت پیام‌ها را با تأخیر مواجه می‌کند.

دانشگاه در سردرگمی

علاوه بر مدارس، وضعیت دانشگاه‌ها نیز مثل بقیه بخش‌های جامعه در سردرگمی به سر می‌برد. دانشجویان دانشگاه علامه معتقدند بی‌برنامگی جدی در زمینه اطلاع درباره وضعیت تعطیلی وجود دارد و دانشجویان شهرستانی و خوابگاهی تا دقیقه ۹۰ اطلاعی از برگزاری یا عدم برگزاری امتحانات ندارند. دکتر محسن حبیبی، سرپرست حوزه ریاست و روابط‌عمومی دانشگاه علامه طباطبایی،  با رد این ادعا تصریح کرد: ما بلافاصله بعد از اعلام استانداری در کانال‌ها و سایت‌های مربوط به دانشگاه اخبار را منتشر می‌کنیم. از آنجایی که برگزاری و عدم برگزاری امتحانات در روزهای اخیر به دلیل کاهش فشار گاز به ریاست دانشگاه‌ها واگذار شده، تصمیم ریاست دانشگاه علامه طباطبایی بر این بود که همگام با استانداری حرکت کند. سلیمی در پاسخ به این سؤال که چرا دانشگاه علامه مانند دانشگاه شهید بهشتی و تهران تصمیم به برگزاری آزمون در وقت مقرر نگرفت، گفت: اولا دانشگاه بهشتی و علوم تحقیقات امتحانات نوبت عصر روز یکشنبه را کنسل کردند. در ‌ثانی تنها دانشگاه علامه تصمیم به تعطیلی نگرفته؛ دانشگاه علم و فرهنگ و دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز تصمیم به تعویق امتحانات گرفته‌اند.شرق
برچسب ها: اینترنت ، برف ، وزیر نفت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: